Més de 2000 persones aconsegueixen sumar 3.381 quilòmetres pel Parkinson a Tortosa

La xifra mundial de quilòmetres per la causa ascendeix a 8.000, de manera que les Terres de l’Ebre aporten gairebé un 50% de la suma total obtinguda en la diada

 Diumenge dia 25 d’abril, des de les deu del matí i fins a les dues del migdia, més de 2000 participants van aplegar-se al Parc Municipal Teodor González de Tortosa per realitzar diferents activitats esportives amb un únic objectiu: sumar quilòmetres en solidaritat amb els malalts de Parkinson en el marc de la diada “Endavant! Et Toca a Tu! Corre pel Parkinson”.

 La jornada ha estat englobada dins del cooperativisme de diferents entitats de Parkinson de Catalunya, Espanya, EEUU (Chicago) i Itàlia (Ordezo). Països que han anat sumant quilòmetres per les 11 ciutats on s’ha celebrat la diada, arribant a la xifra mundial total de 8.000 quilòmetres en una participació global de 5.000 atletes.

 El recompte final a Tortosa ha estat molt positiu havent assolit la xifra de 3.381 quilòmetres, un resultat que reafirma l’èxit de la jornada posicionant les Terres de l’Ebre com a líders solidaris de la causa havent aconseguit gairebé el 50% dels quilòmetres totals.

 Entre les modalitats esportives els participants van poder elegir entre quatre esports referents del territori: ciclisme, atletisme, rem i bàsquet. De forma paral·lela els participants van poder gaudir de les actuacions de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, el cantador Josep Bo, el grup de dansa Saragatona, el Cor Flúmine, la Colla Jove de Dolçainers i el Golafre. Per als més petits inflables, xocolatada, concurs de pintura i l’actuació de Muniato Xou.

 Molts van ser els participants de la Diada, també les institucions van ser-hi presents, Jordi Gaseni, Representant Territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre; Ferran Bel, Alcalde de Tortosa; Pere Panisello, Regidor d’Esports de l’ajuntament de Tortosa i el President de l’Associació de Parkinson de les Terres de l’Ebre, Pedro Cabanes. Sense cap mena de dubte tots es van sumar a la causa, fent quilòmetres pel Parkinson.

 El Parkinson afecta a unes 20.000 persones a Catalunya. Una malaltia neurodegenerativa que produeix una alteració progressiva de l’àrea del cervell i afecta les persones provocant rigidesa muscular, pèrdua dels moviments automàtics primaris, tremolors i altres símptomes.

 Destacar que la jornada ha estat organitzada per l’Associació Parkinson Terres de l’Ebre (APTE), i ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa, la Secretaria General de l’Esport, TortosaSport, Diputació de Tarragona, el Consell del Esportiu del Baix Ebre, la Delegació de Govern de les Terres de l’Ebre i els Departaments d’Educació, Salut i Acció Social i Ciutadania, i de nombroses entitats esportives, culturals, musicals i voluntaris.

Jordi Gaseni, destacava “la gran vàlua del voluntarisme de la gent de les Terres de l’Ebre, particulars i associacions esportives, culturals, socials i de tot tipus que s’han bolcat en fer que la Diada sigui tot un èxit, i felicitar a l’Associació del Parkinson, amb el Pere Cabanes al seu capdavant que ha aconseguit que siguem moltes les institucions de les Terres de l’Ebre que s’hagin fet partícips de la Jornada”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s