Esquerra denuncia que el govern espanyol no ha invertit 110 milions pressupostats per aquest any a les Terres de l’Ebre

Esquerra recorda que només ha executat un 28% del pressupostat

Dimecres 13 al matí el senador Pere Muñoz i el secretari d’organització de la Federació de l’Ebre, Lluís Salvadó, i el president comarcal d’Esquerra al Baix Ebre, Jordi Gaseni,  han valorat el projecte de pressupostos generals de l’Estat per les Terres de l’Ebre pel proper 2011. Muñoz ha destacat que fins ara el govern de l’Estat només ha executat un 28% de les inversions pressupostades per l’any 2010, fet que ha qualificat de “poca seriositat i manca de rigurositat ”. Pel republicà és “molt greu el posar la mel a la boca pressupostant una obra i després no fer-la”. Muñoz s’ha lamentat de la no execució dels projectes de les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa, de la no realització dels estudis per millorar la connexió de la N-340 amb les Cases d’Alcanar; i els d’Alcanar i la Sénia amb l’A-7 i l’AP-7; fet que suma un total de 5’4M€. Després de recordar la paralització de les obres de la variant de l’Aldea Muñoz ha observat que el nivell d’execució d’inversions de l’Estat assolit aquest any ve donat en gran part per l’inici de la neteja de l’embassament de Flix. Muñoz ha anunciat que demanarà explicacions al govern de l’Estat perquè apareix, al igual que l’any passat, una partida pressupostària destinada a construir un magatzem individual de residus nuclears a Ascó, fet que contrasta amb el projecte de construir un magatzem centralitzat general que encara no té ubicació.

Lluís Salvadó, per la seva banda, ha afirmat que es pot entendre que hi hagi una lleugera rebaixa dels pressupostos generals respecte l’any 2010, però en canvi “és molt preocupant que el 70% del pressupostat per l’any 2010 s’hagi quedat al calaix”. Salvadó que ha comparat la mitjana d’execució dels pressupostos de la Generalitat a les Terres de l’Ebre que és del 87% amb la del govern de l’Estat ha afirmat que “les Terres de l’Ebre han perdut 100 M€ que el govern de l’Estat havia d’invertir durant l’any 2010”. Pel republicà el “drama” està en el Ministeri de Foment que ni per l’any 2010 ni ara tampoc pel 2011 vol executar les variants de Corbera d’Ebre i Gandesa o redactar el projecte constructiu de l’A-7 entre la Jana i el Perelló. Sobre la variant de l’Aldea Salvadó ha afirmat que “tenim molts dubtes fonamentats de que el Govern espanyol vulgui reemprendre les obres de forma immediata, és a dir, al gener de 2011”. Així Muñoz ha informat que fa tres setmanes que demana al Ministeri de Foment poder posar data per fer una reunió amb l’alcalde de l’Aldea i que aquests no donen resposta. Salvadó seguint amb les comparatives ha recordat que durant els darrers 10 anys mentre el govern de l’Estat ha executat en carreteres a les Terres de l’Ebre 15 M€, la Generalitat n’ha executat 220M€. Per això el republicà ha qualificat de “indignant i insultant la nul·la inversió dels diversos governs espanyols en unes carreteres que segueixen igual que fa 10 anys”.

Lluís Salvadó també ha denunciat que “tenim la certesa que des del govern de l’Estat es vol avortar la connexió entre Catalunya i el País Valencià pel corredor mediterrani deixant d’invertir al forat de les Terres de l’Ebre”. Salvadó ha recordat que mentre l’autovia A-7 té pressupost per arribar fins la Jana i acabar fins l’Ametlla de Mar, al trajecte per les Terres de l’Ebre no hi ha pressupost per redactar el projecte constructiu; i mentre la línia d’Alta Velocitat entre València i Castelló i entre Reus i Tarragona avança, en el tram de les Terres de l’Ebre encara s’està, des de l’any passat, invertint en l’estudi informatiu. El republicà ha lamentat que des del Ministeri es retardi tot el projecte de l’A-7 a les Terres de l’Ebre amb l’excusa del traçat per Campredó. “Amb una mica de diàleg i solucions tècniques podrien resoldre el conflicte puntual de Campredó, i amb voluntat política pressupostar 4 M€ per la redacció del projecte constructiu entre l’Ametlla de Mar i el Perelló, que té un consens territorial total”, ha manifestat Salvadó.

Per últim Muñoz ha avançat que prioritzaran la presentació d’esmenes en les obres que depenen de Foment i la reindustrialització de les Terres de l’Ebre. Salvadó també ha anunciat que focalitzaran els esforços en transferir partides pressupostàries de l’Estat cap el Departament de PTOP perquè són les úniques inversions que prosperen. “En matèria de Foment el que ha d’executar directament ell no prospera”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s