Servir al poble o servir-te del poble

Quan alguna vegada hem fet referència als elevats sous de l’equip de govern i en especial de l’alcalde, se’ns diu que la quantitat de diners es relativa si ho comparem amb el què s’aconsegueix pel poble.

Naltros des d’Esquerra creiem que la quantitat de diners es relativa si ho comparem amb el nivell d’aprofitament d’una persona al càrrec que ostenta. Partim d’una base diferent, servir al poble no té res a veure amb servir-te del poble. Els votants ja saben que si fas d’alcalde faràs lo màxim per aconseguir el millor pel teu poble.

Des d’Esquerra entenem que no cal forrar-te per assumir l’alcaldia de l’Ametlla de Mar. I encara menys quan hi han famílies al poble que no tenen ni prestacions de l’atur. 

Els amics es cuiden. Algú sap quant cobra el Gerent de l’empresa pública “La Cala Gestió”? La transparència de la nostra institució municipal es inexistent.

Sabem que la Cala Gestió pressuposta 420.000€ De despeses pel “manteniment de l’estructura necessària pel seu funcionament”. Sous i Salaris? Ranxos a Restaurants?

Hi han d’altres vies d’escapament de quantitats de diners elevades per gestió. L’Existència de Factures de gestió a nom d’empreses relacionades amb el Gerent de la Cala Gestió, Efial sl, Oliver i Camps sl, molts més diners que es dediquen també a gestió.

Els nostres polítics i alts directius estan tot el dia gestionant, gestionen per tot i la majoria de dies es gestiona millor des dels Restaurants.

El mes de desembre del 2010, al Ple Ordinari, des d’Esquerra vam demanar que l’Ajuntament fes una Auditoria Externa i així poder a 6 mesos de les eleccions municipals, analitzar la situació econòmica. Quina bona idea que els hi vam donar! Automàticament es van posar a treballar per fer una Auditoria des d’Efial sl, l’empresa de confiança, que per suposat va donar bons resultats i de passada van poder facturar una quantitat interessant pel treball.

Resulta complicat saber res del que es cou en l’entramat municipal d’Empreses que hi ha montat. Un Xiringuito que tan serveix per col·locar militants, amics i familiars, com per fer més lleugera, i ràpida la gestió (amagar de l’oposició).

Una curiositat per saber amb qui tractem, CiU i ERC aquesta darrera legislatura vam pactar al Consell Comarcal del Baix Ebre. Andreu Martí en seria president els primers dos anys i Dani Andreu, alcalde de l’Aldea, els dos darrers.

Tots dos tenien el mateix sou com a Presidents del Consell Comarcal, cobrarien 28.000€ nets anuals. L’alcalde de l’Aldea va decidir que al tenir un bon sou del Consell Comarcal podia alleugerir els costos a l’Ajuntament de l’Aldea.

No va ser el cas de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí cobra 28.000€ nets anuals del Consell Comarcal i va veure l’oportunitat d’afegir 70.000€ anuals més de l’Ajuntament Calero.

El nostre alcalde s’emporta 100.000€ anuals, que coneguem de la política. No està gens malament. Uns 400.000€ en quatre anys. Felicitats! i “Andavant!” un bon exemple!!


Un pensament sobre “Servir al poble o servir-te del poble

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s